Απόστολος Παπιομίτογλου

Εντεταλμένος Διδάσκων
Διδάκτωρ Αρχαίας Ιστορίας
E-mail: a.papiomitoglou[at]uoc[dot]gr
Γραφείο: 17
Τηλέφωνο: 28310 77375
Ώρες συνεργασίες: Παρασκευή 16:30-17:30, Σάββατο 12:30-13:30

O Απόστολος Παπιομίτογλου γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1986.

Πραγματοποίησε τις προπτυχιακές του σπουδές στο τμήμα Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσε το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, με ειδίκευση στην Αρχαία Ιστορία. Θέμα της διπλωματικής του εργασίας ήταν οι σχέσεις της πτολεμαϊκής Αιγύπτου  με την Κρήτη υπό την επίβλεψη της Επίκουρης Καθηγήτριας Αρχαίας Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Κατερίνας Παναγοπούλου. Στο ίδιο Τμήμα και με την επίβλεψη της ίδιας καθηγήτριας εκπόνησε και τη διδακτορική του διατριβή με αντικείμενο την πτολεμαϊκή παρουσία στο Αιγαίο.

Έχει υπάρξει υπότροφος της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Κρήτης, αλλά και του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης (Χρηματικό Έπαθλο στη μνήμη Πέτρου Δ. Γονέου), ενώ εργασίες του έχουν βραβευτεί (Βραβεία Μενέλαος Παρλαμάς & William Stanley Moss).

Στα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η επιγραφική της ελληνιστικής περιόδου, η πτολεμαϊκή νομισματική, η εξωτερική πολιτική των ελληνιστικών χρόνων, η λατρεία των ηγεμόνων, η μισθοφορία, η τοπική ιστορία των ελληνιστικών πόλεων, αλλά και τα ζητήματα νησιωτικότητας και ταυτότητας στην ελληνιστική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Δημοσιεύσεις του κ. Παπιομίτογλου μπορείτε να να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο

https://crete.academia.edu/ApostolosPapiomitoglou