Εγγραφές Πρωτοετών, ακαδημαϊκό έτος 2022-23

Η διαδικασία ηλεκτρονικής εγγραφής πρωτοετών φοιτητών/φοιτητριών στην εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας ξεκίνησε την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022 και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022.

Οι εγγραφές γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής του Υπουργείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr.

Για την είσοδο στην εφαρμογή Ηλεκτρονικών Εγγραφών 2022 οι επιτυχόντες/ούσες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη και τον κωδικό ασφαλείας που χρησιμοποίησαν για την πρόσβασή τους στην εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού.

Μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής εγγραφής απαιτείται οριστικοποίησή της στη Γραμματεία (αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδότηση ή ταχυδρομικώς), η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί έως και τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022.

Για την καλύτερη ενημέρωση σας:

  • Τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου θα ξεκινήσουν 26/9/2022 και για τους πρωτοετείς – ανεξαρτήτως της διαδικασίας εγγραφής τους (ηλεκτρονικής και οριστικοποίησής της στη γραμματεία του Τμήματος).
  • Τα δικαιολογητικά εγγραφής για την οριστικοποίηση είναι τα εξής: 1) αίτηση ηλεκτρονικής εγγραφής υπογεγραμμένη, η οποία προκύπτει από την ηλεκτρονική εγγραφή σας στην πλατφόρμα του Υπουργείου, 2) φωτοτυπία ταυτότητας, 3) μία φωτογραφία και 4) ο ΑΜΚΑ

και για όσους/ες είναι εγγεγραμμένοι/ες σε άλλη σχολή: βεβαίωση διαγραφής από το Τμήμα προέλευσης.

Τα παραπάνω δικαιολογητικά θα σταλούν ταχυδρομικώς ή με courier στη Γραμματεία: Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Γάλλου, 74100 Ρέθυμνο.

Η Γραμματεία θα στείλει σε κάθε φοιτητή/τρια: α) τους κωδικούς για την ενεργοποίηση του λογαριασμού πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Κρήτης (στο προσωπικό mail που έχει δηλώσει ο/η κάθε φοιτητής/τρια) και β) τη βεβαίωση σπουδών και το πιστοποιητικό για στρατολογική χρήση για τους άρρενες φοιτητές (με courier με χρέωση παραλήπτη).

  • Για τις μετεγγραφές απαιτείται πρώτα να ολοκληρωθεί και να οριστικοποιηθεί η εγγραφή σας, ενώ θα υπάρξει και σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας (συνήθως μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών). Δείτε κάποιες χρήσιμες πληροφορίες για τις μετεγγραφές του προηγούμενου έτους εδώ: http://www.history-archaeology.uoc.gr/foititika/ meteggrafes/
  • Για παροχές σίτισης και στέγασης από το Πανεπιστήμιο Κρήτης δείτε εδώ

Σημαντικό: Για να υποβάλετε αίτηση για σίτιση ή/και στέγαση για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 πρέπει να έχετε παραλάβει τους κωδικούς σας από τη Γραμματεία σύμφωνα με τις παραπάνω οδηγίες.

Δείτε εδώ: Οδηγίες νέων φοιτητών και φοιτητριών – Συχνές Ερωτήσεις

· Τηλ. επικοινωνίας: 2831077337 (ώρες 09.00-13.00)

Υποδοχή Πρωτοετών Φοιτητριών / Φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

5 – 13 Οκτωβρίου 2022 / Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου

Η Κεντρική Εκδήλωση Καλωσορίσματος θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2022, στις 11:30 π.μ., στο Αμφιθέατρο Δ7, στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου.

Παρακαλούμε δείτε τα σχετικά αρχεία:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ