Εγγραφές Πρωτοετών, ακαδημαϊκό έτος 2020-21

Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές εγγραφές πρωτοετών φοιτητών/φοιτητριών

Οι εγγραφές γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, στην προθεσμία 22-29 Σεπτεμβρίου 2020, μέσω της εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr (οπότε δεν χρειάζεται να επικοινωνείτε με την Γραμματεία για το λόγο αυτό).

Οι φοιτητές/φοιτήτριες εισάγουν τον οκταψήφιο κωδικό εξετάσεων υποψηφίου και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου. ΠΡΟΣΟΧΗ: Η εφαρμογή θα βρίσκεται σε λειτουργία μόνο εντός του προβλεπόμενου από το υπουργείο διαστήματος (22-29 Σεπτεμβρίου 2020), οπότε οι νεοεισαχθέντες πρέπει να φροντίσουν για την έγκαιρη εγγραφή τους μέσα στις προθεσμίες.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι για την εγγραφή των επιτυχόντων εφαρμόζεται το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής χωρίς την αναγκαιότητα κατάθεσης δικαιολογητικών και χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στις Σχολές και τα Τμήματα επιτυχίας τους.

Μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής εγγραφής απαιτείται οριστικοποίησή της στην Γραμματεία (αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδότηση ή ταχυδρομικώς), η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί έως και την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020.

Δείτε εδώ αναλυτικές πληροφορίες για τα δικαιολογητικά εγγραφής.

Πληροφορίες για τους νέους φοιτητές / τις νέες φοιτήτριες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης υπάρχουν εδώ.

Έναρξη μαθημάτων

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020. Τα μαθήματα για τους πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά με ηλεκτρονικά μέσα (τηλεδιάσκεψη) χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία των φοιτητών/φοιτητριών στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου.

Καλωσόρισμα πρωτοετών φοιτητών/φοιτητριών από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης

Δείτε εδώ το καλωσόρισμα των πρωτοετών φοιτητών και φοιτητριών από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ακαδημαϊκό ημερολόγιο έτους 2020-2021

Δείτε εδώ το ακαδημαϊκό ημερολόγιο του έτους 2020-2021.

Οδηγίες χρήσης ψηφιακών υπηρεσιών

Δείτε εδώ αναλυτικές οδηγίες χρήσης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Οι οδηγίες αφορούν στον ιδρυματικό λογαριασμό των φοιτητών και φοιτητριών, τον τρόπο χρήσης της εφαρμογής MS-Teams για τη διεξαγωγή της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, τις δηλώσεις μαθημάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα της Γραμματείας (StudentsWeb) κ.ά.

Επικοινωνία με Γραμματεία Προπτυχιακών Σπουδών

Υποδοχή Φοιτητών / Φοιτητριών: Τρίτη-Πέμπτη 11.00-14.00 (εκτός αργιών)
Εmail: history-archaeology@ia.uoc.gr
Τηλέφωνο: 28310 77337
Ταχυδρομική διεύθυνση: Πανεπιστήμιο Κρήτης – Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας – 74100 Ρέθυμνο

Φοιτητική Μέριμνα

Αν ενδιαφέρεστε για Σίτιση ή Στέγαση, κάνετε αίτηση ηλεκτρονικά στο www.merimna.uoc.gr χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Π.Κ. Μπορείτε επίσης να δείτε τις ανακοινώσεις για τις παροχές που προσφέρονται.

email: f.merimna-reth@admin.uoc.gr
τηλέφωνα: 2831077729, 2831077978, 2831077947
Ταχυδρομική διεύθυνση: Πανεπιστήμιο Κρήτης – Φοιτητική Μέριμνα – 74100 Ρέθυμνο

Ανακοινώσεις

Ηλεκτρονικό Σύστημα StudentsWeb και ιστοσελίδα Τμήματος

Ακαδημαϊκή Ταυτότητα

https://academicid.minedu.gov.gr/

Συγγράμματα

http://eudoxus.gr

Ασύρματο Δίκτυο

 Σύνδεση στα ασύρματα δίκτυα UCNET-WWW, Eduroam με τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Π.Κ.