Πληροφορίες εγγραφής πρωτοετών φοιτητών/τριών 2022

Αγαπητοί νέοι φοιτητές και αγαπητές νέες φοιτήτριες, συγχαρητήρια για την επιτυχή εισαγωγή σας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης!

Μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής εγγραφής απαιτείται οριστικοποίησή της στη Γραμματεία (αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδότηση ή ταχυδρομικώς), η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί έως και τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022.

Για την καλύτερη ενημέρωση σας:

  • Τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου θα ξεκινήσουν 26/9/2022 και για τους πρωτοετείς – ανεξαρτήτως της διαδικασίας εγγραφής τους (ηλεκτρονικής και οριστικοποίησής της στη γραμματεία του Τμήματος).
  • Τα δικαιολογητικά εγγραφής για την οριστικοποίηση είναι τα εξής: 1) αίτηση ηλεκτρονικής εγγραφής υπογεγραμμένη, η οποία προκύπτει από την ηλεκτρονική εγγραφή σας στην πλατφόρμα του Υπουργείου, 2) φωτοτυπία ταυτότητας, 3) μία φωτογραφία και 4) ο ΑΜΚΑ

και για όσους/ες είναι εγγεγραμμένοι/ες σε άλλη σχολή: βεβαίωση διαγραφής από το Τμήμα προέλευσης.

Τα παραπάνω δικαιολογητικά θα σταλούν ταχυδρομικώς ή με courier στη Γραμματεία: Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Γάλλου, 74100 Ρέθυμνο.

Η Γραμματεία θα στείλει σε κάθε φοιτητή/τρια: α) τους κωδικούς για την ενεργοποίηση του λογαριασμού πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Κρήτης (στο προσωπικό mail που έχει δηλώσει ο/η κάθε φοιτητής/τρια) και β) τη βεβαίωση σπουδών και το πιστοποιητικό για στρατολογική χρήση για τους άρρενες φοιτητές (με courier με χρέωση παραλήπτη).

  • Για τις μετεγγραφές απαιτείται πρώτα να ολοκληρωθεί και να οριστικοποιηθεί η εγγραφή σας, ενώ θα υπάρξει και σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας (συνήθως μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών). Δείτε κάποιες χρήσιμες πληροφορίες για τις μετεγγραφές του προηγούμενου έτους εδώ: http://www.history-archaeology.uoc.gr/foititika/ meteggrafes/
  • Για παροχές σίτισης και στέγασης από το Πανεπιστήμιο Κρήτης δείτε εδώ

Σημαντικό: Για να υποβάλλετε αίτηση για σίτιση ή/και στέγαση για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 πρέπει να έχετε παραλάβει τους κωδικούς σας από τη Γραμματεία σύμφωνα με τις παραπάνω οδηγίες.

Δείτε εδώ: Οδηγίες νέων φοιτητών και φοιτητριών – Συχνές Ερωτήσεις

· Τηλ. επικοινωνίας: 2831077337 (ώρες 09.00-13.00)