Συμμετοχή σε διαγωνισμό διατριβής Three minute Thesis για υποψήφιους διδάκτορες

Είστε υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης;

Μπορείτε να παρουσιάσετε το βασικό μήνυμα της διδακτορικής σας διατριβής σε μόλις τρία λεπτά;

Μπορείτε να εξηγήσετε την έρευνά σας σε ένα ευρύ κοινό;

Αν ναι, τότε αυτός ο διαγωνισμός είναι για εσάς!

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης σας προσκαλεί να δηλώσετε συμμετοχή στον διαγωνισμό: «Η διατριβή μου σε 3 λεπτά»,  Three Minute Thesis (3MT®).

Ο Διαγωνισμός 3MT® βασίζεται σε μια ιδέα που αναπτύχθηκε το 2008 από το Πανεπιστήμιο του Queensland, στην Αυστραλία και που σύντομα υιοθετήθηκε από 600 πανεπιστήμια σε περισσότερες από 65 χώρες παγκοσμίως. Στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά από το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Ο Διαγωνισμός Η διατριβή μου σε 3 λεπτά (3MT®)  έχει σκοπό να προβάλλει στην επιστημονική κοινότητα, στον επιχειρηματικό κόσμο και στο ευρύ κοινό  τη συναρπαστική έρευνα που διεξάγεται από τους υποψήφιους διδάκτορες  του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ο Διαγωνισμός 3MT®  προτρέπει τους υποψήφιους διδάκτορες να συναγωνιστούν  και να παρουσιάσουν σε μόλις 3 λεπτά (με τη βοήθεια μίας διαφάνειας) το αντικείμενο και την σημαντικότητα της έρευνάς τους με απλό και κατανοητό τρόπο. Οι παρουσιάσεις θα βαθμολογηθούν από την κριτική επιτροπή του Διαγωνισμού αλλά και από το κοινό και οι 3 καλύτερες θα λάβουν χρηματικό έπαθλο.

Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε δυο φάσεις: στην πρώτη φάση θα αξιολογηθούν όλοι οι συμμετέχοντες από την κριτική επιτροπή και οι 10 καλύτεροι θα συμμετάσχουν στην δεύτερη φάση: στον τελικό.

Ο τελικός του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Ηρακλείου την Τρίτη 16 Ιουλίου 2019, στις 6.30 μ.μ. και θα είναι ανοιχτός για το κοινό.

Στο τέλος του διαγωνισμού θα απονεμηθούν τα κάτωθι βραβεία:

Πρώτο βραβείο: 1000 ευρώ

Δεύτερο βραβείο: 700 ευρώ

Το βραβείο του κοινού: 500 ευρώ

Οι υποψήφιοι διδάκτορες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό καλούνται να συμπληρώσουν και να αποστείλουν την επισυναπτόμενη φόρμα συμμετοχής στην κ. Ευγενία Σκουντάκη (email: evgenia.skountaki@uoc.gr) .

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Αναπλ. Καθηγήτρια Μαριάννα Καραμάνου (mkaramanou@uoc.gr ) .

Σημαντικές ημερομηνίες:

07 Ιουνίου 2019 Καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής
20 Ιουνίου 2019 Πρώτη φάση παρουσίασης και αξιολόγησης των συμμετεχόντων
16 Ιουλίου 2019 Τελικός Διαγωνισμός

Πρόσκληση συμμετοχής

Οδηγίες προς τους συμμετέχοντες

Φόρμα συμμετοχής