26η Θερινή Συνάντηση Μεταπτυχιακών Φοιτητών Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας | Πανεπιστήμιο Κρήτης, Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας | 18-20/7/2022

Μετά από τρία καλοκαίρια αναγκαστικής διακοπής λόγω της πανδημίας, το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Σύγχρονη Ελληνική και Ευρωπαϊκή Ιστορία ανακοινώνει με χαρά ότι οργανώνει φέτος την 26η θερινή συνάντηση μεταπτυχιακών φοιτητών Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας. Η συνάντηση θα γίνει στο Ρέθυμνο στο διάστημα μεταξύ 18-20 Ιουλίου, με στόχο να δοθεί και πάλι η ευκαιρία σε νέους ερευνητές από διάφορα πανεπιστήμια και διαφορετικές ιστοριογραφικές παραδόσεις να συναντηθούν με φυσική παρουσία, να συζητήσουν και να ανταλλάξουν τις επιστημονικές ανησυχίες και τις ερευνητικές εμπειρίες τους.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε μεταπτυχιακούς φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει ή βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης της διπλωματικής τους εργασίας, καθώς και σε υποψήφιους διδάκτορες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που θα ήθελαν να συμμετάσχουν με ανακοινώσεις διάρκειας 15-25 λεπτών, η θεματική των οποίων έχει σχέση με το ερευνητικό τους έργο. Μετά από κάθε ανακοίνωση ακολουθεί συζήτηση. Για τους ξενόγλωσσους ομιλητές είναι δυνατόν η ανακοίνωση να γίνει σε άλλη γλώσσα (κατά προτίμηση αγγλικά ή γαλλικά).

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος παρακαλούνται να στείλουν ηλεκτρονικά βιογραφικό σημείωμα και περίληψη του θέματος της ανακοίνωσής τους (μέχρι μία σελίδα) μέχρι τις 30 Ιουνίου στις διευθύνσεις zei@uoc.gr ή matalas@uoc.gr.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 0030 6980609504 ή 0030 6937218588.

Διαμονή: Θα υπάρχει η δυνατότητα τριών διανυκτερεύσεων στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Κρήτης (Φοιτητικές Εστίες Ξενία, Ψαρρού 46, Ρέθυμνο 74100), με κόστος 10 ευρώ την ημέρα κατ’ άτομο. Όσοι/όσες επιθυμούν να μείνουν σ’ αυτές, παρακαλούνται να στείλουν σχετική αίτηση προσδιορίζοντας τις ημέρες διανυκτέρευσης. 

Πληροφορίες για παλαιότερες θερινές συναντήσεις στον ιστότοπο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Σύγχρονη Ελληνική και Ευρωπαϊκή Ιστορία του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας:

http://www.history-archaeology.uoc.gr/drastiriotites-kai-ereyna/therini-synantisi-neoteris-kai-sygchronis-istorias/