Οδηγίες για εξ αποστάσεως εκπαίδευση – Έναρξη μαθημάτων: Δευτέρα 30/3/2020 – Τελευταία ενημέρωση 28/3/2020

“Για ενημέρωση σχετικά με τον κορωνοϊό καλέστε στη γραμμή 1135 – Μένουμε σπίτι και φροντίζουμε για την προσωπική και τη δημόσια υγεία”.

Αγαπητοί φοιτητές, αγαπητές φοιτήτριες,

υπό τις συνθήκες που διαμορφώνονται από τα περιοριστικά μέτρα για την επιδημία, το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, όπως και τα άλλα Τμήματα του Πανεπιστήμιου Κρήτης, θα προχωρήσει σε μορφές εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, στα μαθήματα που οι διδάσκοντες/-ουσες αποφασίσουν να επιλέξουν ανάλογες μεθόδους (ορισμένα μαθήματα έχουν ξεκινήσει δοκιμαστικά).

Τα περισσότερα μαθήματα θα ξεκινήσουν να προσφέρονται με τη μορφή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (κυρίως μέσω της εφαρμογής Microsoft Teams) από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020, σύμφωνα με το υφιστάμενο ωρολόγιο πρόγραμμα.

Παρακαλείστε λοιπόν να συνεχίσετε να ενημερώνεστε τακτικά από την ιστοσελίδα του Τμήματος, το studentsweb και το Elearn, γιατί θα ακολουθήσουν σύντομα αναλυτικότερες οδηγίες, τόσο για το πλαίσιο διεξαγωγής των μαθημάτων όσο και για τα μαθήματα που θα διδαχτούν εξ αποστάσεως.

Το σημαντικότερο βήμα προς το παρόν είναι να επιβεβαιώσετε ότι είστε εγγεγραμμένοι στα μαθήματα που έχετε δηλώσει και σας ενδιαφέρουν στην ιστοσελίδα Elearn https://elearn.uoc.gr  (με την ηλεκτρονική διεύθυνση και τον  κωδικό του Π.Κ.).

Στη συνέχεια, σας παρακαλούμε να εφαρμόσετε και να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες και τα βήματα εγκατάστασης και χρήσης της εφαρμογής τηλεσυνεργασίας που θα βρείτε εδώ: ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΤΗΛΕΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Επίσης, να ενημερώνεστε καθημερινά από την ιστοσελίδα του τμήματος, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (https://mail.uoc.gr/horde/login.php), το studentsweb (https://student.cc.uoc.gr/main.asp) και το Elearn (https://elearn.uoc.gr/).

Τέλος, δείτε εδώ οδηγίες χρήσης/πρόσβασης στην Υπηρεσία vpn του Πανεπιστημίου Κρήτης. Οι οδηγίες για σύνδεση στην υπηρεσία βρίσκονται στο κάτω μέρος της σελίδας του παραπάνω link. Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της υπηρεσίας vpn είναι απαραίτητη για πρόσβαση από χώρους εκτός Πανεπιστημίου στο υλικό της πλατφόρμας JSTOR (δείτε εδώ την ανακοίνωση για διευρυμένη πρόσβαση στο υλικό της), καθώς και στις λοιπές διαδικτυακές βάσεις δεδομένων στις οποίες προσφέρει πρόσβαση η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης ( https://www.lib.uoc.gr/hierarchy/?show_typeSelector=0&dc_type=BIDB&add_File=/res/ekdb/4bdb/&styl= ).

Είμαστε κοντά σας, έστω και εξ αποστάσεως, και σας παρακαλούμε να μένετε σπίτι και να τηρείτε σχολαστικά τις επίσημες οδηγίες για την υγεία, τη δική σας και των άλλων.

                                                                        Η Πρόεδρος του Τμήματος

                                                                          Παυλίνα Καραναστάση