Πρόγραμμα Ενδυνάμωσης Νέων Γυναικών WOMENTORS 2021-22

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης νέων γυναικών WOMENTORS απευθύνεται σε γυναίκες 18-35 ετών, με στόχο την πολύπλευρη ενδυνάμωσή τους, μέσω εκπαίδευσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων για μεγαλύτερη συμμετοχή σε θέσεις ευθύνης και θέσεις λήψης αποφάσεων, πιο θετική εικόνα εαυτού, μεγαλύτερη ψυχική ανθεκτικότητα και δράση, ώστε να είναι σε θέση να αναλάβουν τον πλήρη έλεγχο της ζωής τους σε σχέση με την οικονομική τους δραστηριότητα, το δημόσιο/πολιτικό χώρο που έχουν στη διάθεσή τους, την εναρμόνιση του επαγγελματικού με τον οικογενειακό/προσωπικό χρόνο, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους στην εργασία και σε όλους τους τομείς της ζωής και την υγεία τους.

Το πρόγραμμα, το οποίο προσφέρεται δωρεάν στις συμμετέχουσες, περιλαμβάνει μία σειρά 4 θεματικών σεμιναρίων, διάρκειας 8 ωρών το καθένα, τα οποία θα προσφερθούν δια ζώσης σε 15 πόλεις (Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Πάτρα, Βόλο, Ρόδο, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Μυτιλήνη, Κέρκυρα, Ζάκυνθο και Ερμούπολη) εφόσον το επιτρέπουν οι υγειονομικές συνθήκες που υπαγορεύει η πανδημία, και στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας διαδικτυακά, με τη μορφή 10 μικρότερης διάρκειας διαδικτυακών σεμιναρίων, ξεκινώντας τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Κατά την πρώτη φάση του προγράμματος (2020-21), η οποία ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο, συμμετείχαν στη σειρά των σεμιναρίων του WOMENTORS συνολικά 4.700 γυναίκες από κάθε άκρη της χώρας. Οι επώνυμες μαρτυρίες των γυναικών αυτών, οι οποίες αναρτώνται στον λογαριασμό του WOMENTORS στο Instagram, αποτυπώνουν τις πολύ θετικές εντυπώσεις τους από αυτήν την εμπειρία. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος προβλέπεται να γίνουν και μετρήσεις του αντικτύπου του στις συμμετέχουσες.


H προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα ενδυνάμωσης νέων γυναικών WOMENTORS επεκτάθηκε μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου.

Όσες νέες γυναίκες 18-35 ετών ενδιαφέρονται για τα δωρεάν σεμινάρια, αλλά δεν πρόλαβαν να δηλώσουν συμμετοχή, έχουν την ευκαιρία να το κάνουν μέχρι το τέλος του μήνα συμπληρώνοντας την αίτηση εδώ: https://www.womentors.gr/prosklisi-symmetochis-sta-dorean-seminaria-endynamosis-neon-gynaikon-tou-womentors-2021-22/

Επιπλέον ανακοινώνουμε ότι, λόγω της πορείας της πανδημίας, τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν να πραγματοποιούνται και φέτος διαδικτυακά μέσα από μια σειρά 10 online σεμιναρίων, τα οποία θα πραγματοποιηθούν σταδιακά από τον Νοέμβριο 2021, μέχρι και τον Ιούνιο 2022.

Αν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν στη διάρκεια της χρονιάς, θα δοθεί η δυνατότητα δια ζώσης πραγματοποίησης των σεμιναρίων στις πόλεις τις οποίες πραγματοποιείται το πρόγραμμα. Όσες συμμετέχουσες δε διαμένουν σε μία από αυτές τις πόλεις θα μπορέσουν να συνεχίσουν με τη διαδικτυακή παρακολούθηση των σεμιναρίων καθόλη τη χρονιά.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στις “Συχνές Ερωτήσεις” της ιστοσελίδας του προγράμματος στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.womentors.gr/sychnes-erotiseis-gia-oles-tis-nees-gynaikes/

Δείτε παρακάτω: